Ikbenstil-Video-editing

Wat is een workstation pc en wanneer heb je ze nodig?

Wanneer je alleen een computer gebruikt die voor consumenten is bedoeld dan weet je dit misschien niet maar er zijn talloze soorten pc’s die er niet allemaal hetzelfde uitzien. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van een workstation pc? Waarschijnlijk niet. Hoewel de kans wel bestaat dat je er al eens mee gewerkt hebt.

ikbenstil-workstation-im

Wat is een workstation pc?

Qua behuizing zien de normale pc en de workstation pc er bijna hetzelfde uit. De normale pc is echter vaak ontwikkeld voor gebruik door consumenten. Dat heeft invloed op de mogelijkheden, prijs, functies, kwaliteit en prestaties van je computer. Voor veel situaties is daar niets mis mee maar als je wat meer kracht nodig hebt dan is de workstation pc wellicht een beter idee. De workstations zijn ontworpen voor specifieke eisen en wensen. Dat wil zeggen dat een workstation aangepast kan worden op basis van wat er binnen een bedrijf nodig is en waar behoefte aan is. Een workstations pc dan ook vaak maatwerk en hoewel de technische specificaties misschien hetzelfde zijn als bij een reguliere pc zitten ze van binnen meestal heel anders in elkaar. 

machine-learning

Wanneer gebruik je ze?

Workstation pc’s kunnen voor van alles worden ingezet maar je kunt ze onder andere inzetten in AI en machine learning. Je kunt dan zorgen dat je de juiste computers in huis hebt voor bijvoorbeeld ontwerpen in 2D, 3D en CAD. Voor elk bedrijf en voor elk soort functie is er een ideale werkplek en de workstation kan helpen die plek te creëren.