Waardoor wordt een storing op Netflix veroorzaakt?

Het is natuurlijk altijd vervelend als een avondje films op Netflix kijken ruw wordt verstoord door een storing of een ander probleem. Het kan zijn dat het probleem vanuit Netflix veroorzaakt worden, maar de oorzaak kan ook dichter bij huis liggen. Denk bijvoorbeeld aan een slechte internetverbinding of problemen met het apparaat waarop je Netflix wil openen. Wat moet je eigenlijk doen als je te maken hebt met een Netflix storing? En is er wel sprake van een storing of is er iets anders aan de hand?

Soorten storingen op Netflix

Er zijn drie verschillende problemen waar gebruikers van Netflix tegenaan kunnen lopen:

    • Netflix werkt niet door een slechte internetverbinding

    • Er is een probleem met het apparaat waarop je Netflix wil gebruiken

    • Een probleem met de app of jouw account

Ieder probleem heeft een andere manier van oplossen. Soms komt het voor dat er een storing vanuit Netflix is. Je kunt op storingsite.nl vinden of er sprake is van een storing waar meerdere mensen last van hebben. Ook kun je zelf via deze site een melding van een storing maken. 

Slechte internetverbinding

Een oorzaak, die vaak gemakkelijk op te lossen is, is een slechte of helemaal geen internetverbinding. Als de app niet wil openen of de film laadt traag, controleer dan eerst of het apparaat wel verbonden is met een WiFi-netwerk. Belangrijk is hierbij dat het WiFi-netwerk het laden van Netflix wel aan kan. Openbare netwerken, bijvoorbeeld in de trein, hebben vaak een te lage capaciteit om Netflix naar behoren te kunnen laten werken. Is het apparaat verbonden met WiFi bij jou thuis? Controleer dan of de modem goed is aangesloten en reset deze als dat nodig is.

Probleem met het apparaat

Naast een slechte internetverbinding kan de oorzaak ook liggen bij het apparaat waarop je Netflix wil gebruiken. Misschien is de app op je smartphone aan een update toe. Sommige apps werken namelijk niet goed meer als er een nieuwe update uitgebracht is. Je moet dan eerst de update downloaden, voor je weer gebruik kunt maken van Netflix. Andere problemen met je apparaat kunnen zijn dat deze niet goed is aangesloten, of dat je het apparaat simpelweg opnieuw moet opstarten. 

Wat te doen bij een storing?

Zoals je hierboven, maar ook op storingsite.nl, kunt lezen, zijn er veel dingen die je zelf kunt ondernemen als je last hebt van problemen met Netflix. Heb je alle tips geprobeerd en werkt Netflix nog altijd niet naar behoren? Wellicht is het dan tijd om de hulp van Netflix zelf in te schakelen. Via het Helpcentrum van Netflix kun je altijd terecht bij een medewerker via een livechat. Zij kunnen je verder helpen als je tegen een probleem aanloopt.