backpack

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een backpack

Een hoop backpackers gaan op de reis om zichzelf te vinden. Ze willen het even een periode niet zo makkelijk hebben, helemaal op henzelf zijn, en leuke avonturen meemaken. En het is bovendien nog goedkoop ook, want in principe betaal je bijna alleen voor de vlucht naar je bestemming toe. Verder moet je natuurlijk wel wat eten en overnachting hebben, maar het doel van backpacken is dat je dat zo goedkoop mogelijk regelt. Helaas betekent dit ook dat mensen die gaan backpacken zoveel mogelijk proberen te bezuinigen op hun backpack en andere voorwerpen. Maar dat is gewoon niet slim, want dat is het enige wat je hebt voor de komende paar weken of zelfs maanden. Hier zijn dus wat dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een backpack. Zodat die niet straks halverwege uit elkaar valt!

Stabiliteit is bijzonder belangrijk

Een van de belangrijkste dingen bij de aankoop van een backpack is toch wel de stabiliteit. Als je een goede stabiele backpack hebt, zal deze dicht bij je rug blijven, zodat je niet omvalt. Dit gaat alleen bij de slechtere modellen een beetje ten koste van de ventilatie, dus daarom moet je ervoor kijken dat je een backpack zoekt die dit oplost. Want als je in warme landen gaat backpacken is goede ventilatie wel handig om te hebben. Maar als je zou moeten kiezen zou ik toch altijd voor stabiliteit gaan. Vooral als je meerdere dagen achter elkaar aan het lopen bent, kan het bijzonder fijn zijn als je goed in balans bent. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan jezelf, en hoe je de tas inpakt. Maar een fatsoenlijke tas zal hier al heel erg mee helpen.

Goede kwaliteit is uiteraard het belangrijkste

Een backpack krijgt het best zwaar te verduren. Je bent continu onderweg, dus die rugtas zal soms in vliegtuigen worden gegooid, of onderin een bus ergens. En de meeste landen hebben nou eenmaal niet een perfecte platte weg, dus je tas zal flink wat klappen krijgen. Ook als je per ongeluk tegen wat stenen aanbotst of iets dergelijks kan het flink fout gaan als je tas niet een goede kwaliteit hebt. Je tas is namelijk waar letterlijk al je spullen in zitten. Als het ergens kapot gaat waar niet veel in de buurt is, zal je een hoop achter moeten laten. En dat zou toch wel erg zonde zijn, want dan moet je of alles weer opnieuw gaan kopen in een vreemd land, of eerder terug. Dus let goed op bij de aanschaf van de backpack dat het een goede kwaliteit is. Want dan kan je met een gerust hart op pad!

Geef een reactie