Voortaan digitaal de roosters maken.

Elk winkeltje of ander bedrijf dat klanten binnen ontvangt heeft waarschijnlijk te maken met wisselende diensten. Zo werkt de ene persoon bijvoorbeeld drie dagen in de week, en iemand anders de rest van de week. Met weinig werknemers is het vaak nog wel makkelijk om onderling iets af te spreken, of met de hand een roostertje samen te stellen. Wanneer een bedrijf uitgroeit naar een groter aantal werknemers wordt het al gauw erg lastig om een goede verdeling van de tijd op papier te zetten. Met meer medewerkers moet je ook rekening houden met meer wensen en limitaties. Als iemand een beetje handig is met spreadsheets, dan is het misschien nog wel mogelijk om dit handmatig te doen, maar alsnog zijn er een aantal redenen om dit niet te doen. Het is namelijk gewoon het beste wanneer alles automatisch gebeurt, en dit is waarom.

Minder fouten

Als er ineens iemand op de planning staat die van te voren heeft aangegeven dat deze persoon niet beschikbaar is, dan kan dit onderbezetting opleveren. Uiteraard gebeurt dit niet iedere keer, maar het is wel een stuk aannemelijker dat een persoon een fout maakt dan dat een goed getest programma dit doet. Een goed programma zou namelijk een melding of een foutcode weergeven wanneer een geaccepteerde limitatie genegeerd wordt. Zo had de planner dus kunnen zien dat die persoon die je wilde inplannen helemaal niet beschikbaar is.

Veiliger

Het is voor elk bedrijf erg belangrijk dat de privacy van werknemers gewaarborgd wordt. Er gelden in de Europese Unie en Nederland strenge regels over het bewaren van informatie over de werknemers. Door een officiëel programma te gebruiken kan je gemakkelijk toegang en inzicht beperken zodat werknemers alleen hun eigen informatie te zien krijgen. Het is namelijk niet de bedoeling dat iedere werknemer kan zien dat Karin op zaterdag niet kan werken vanwege een doktersafspraak. Door de informatie van anderen te beperken kan een bedrijf zich beter indekken tegen eventuele klachten.

Scheelt natuurlijk tijd!

Het komt niet zo vaak meer voor dat een bedrijf iemand in dienst heeft die eigenlijk alleen verantwoordelijk is voor het rooster maken. Vroeger was dit nog wel een flinke taak, maar tegenwoordig is het door spreadsheets ook handmatig nog wel relatief snel te doen. Toch is iemand hier waarschijnlijk wel een paar uurtjes zoet. Gedurende deze tijd kan deze werknemer geen andere werkzaamheden uitvoeren, en gaat er dus potentie verloren aan het maken van een schema. Als dit compleet digitaal gebeurt, dan wordt deze werknemer niet onnodig betaald!