Voor iedereen een passende elektrische fiets

Steeds meer mensen zien de voordelen van een elektrische fiets. Innovaties op het gebied van e-bikes volgen elkaar snel op. Je kunt met een elektrische fiets dezelfde voordelen hebben als met een gewone fietsen, maar dan nog beter. Of je nu een fiets nodig hebt voor in de stad, snelle ritjes moet maken voor je werk, of er op uit wilt trekken voor lange tochten tijdens vakanties; er zijn elektrische fietsen voor ieder zijn behoeften.

Maar welke soorten elektrische fietsen zijn er op de markt? En welke soort e-bike is voor jou het meest geschikt? In deze blog hebben we een aantal veelgebruikte e-bikes voor je op een rij gezet.

De elektrische stadsfiets

Wanneer je midden in een grote stad woont zul je ongetwijfeld weten dat je sneller van a naar b komt op een fiets dan met de auto. Het is veelal druk in de stad en daarbij is parkeren altijd lastig. Een comfortabele urban e-bike is dan een uitkomst. Deze fietsen hebben vaak het klassieke oma-fiets model en hebben een gemiddelde snelheid van rond de 25km per uur. Ze zijn uitermate geschikt voor de dagelijkse ritten naar de winkel of naar je werk. Daarbij hebben ze vaak een gesloten systeem, waardoor er minder onderhoud aan nodig is. Je kunt je stadfiets uitbreiden met de vele fietsaccessoires zodat je al je spullen mee kunt nemen, en met gemak door de stad kan toeren.

Speed pedelecs

De speedbikes zijn de snellere varianten van de elektrische fiets. Ze kunnen snelheden tot wel 45km per uur rijden. Deze fietsen zijn nog altijd geschikt voor het woon- en werkverkeer. Ze zullen je zeker helpen wanneer je net even iets te vaak te laat bent op je werk. Met deze fietsen met je namelijk in rap tempo waar je moet zijn. Het gaat bij deze fietsen om trapondersteuning. Je zal dus nog wel zelf moeten trappen en de snelheid is alleen een versterking.

Elektrische racefiets

Het heeft even geduurd, maar ook de racefiets fabrikanten hebben de elektrische fiets voordelen toegepast. Er zijn een aantal hele mooie racefietsen op de markt die beschikken over de allernieuwste aandrijvingen en accu’s. Vaak kun je de aandrijving ook loskoppelen waardoor je racefiets ook gewoon als standaard kan worden gebruikt. Het voordeel zit hem het gebruiken van extra ondersteuning wanneer je bijvoorbeeld een steile klim hebt, of wanneer je toch net even dat duwtje in je rug nodig hebt.

Elektrische transportfiets

De fiets met transportrek is terug van weggeweest. De transportfiets werd vroeger gebruikt om spullen te vervoeren, zo bezorgde de bakker zijn brood in het vervoerrek. Inmiddels is de transportfiets een robuuste alleskunner waarmee je ook zeker lange tochten kunt maken. Wij denken dat dit toch de elekrtische transportfiets de leukste vakantiefiets moet zijn!