badges

Tips voor het bijwonen van een beurs

Het bijwonen van een beurs kan voor beginnende ondernemers ontzettend handig zijn. Dat komt omdat het een plek is waar je bijzonder veel nieuwe contacten kan leggen, die behulpzaam zouden kunnen zijn voor jouw bedrijf. Zo leer je nieuwe leveranciers kennen, mensen die al lang in het vak zitten en dus een hele hoop weten, en gewoon een hele hoop mensen die graag een handje willen helpen. Daarom is het dus slim om naar een beurs te gaan, die wel in jouw gebied past uiteraard, om daar wat mensen te leren kennen. Zo kan je een grote stap maken naar het uitbreiden van jouw bedrijf, en misschien nog wat nieuwe vrienden kan maken ook. Want dan kan ook altijd wat handig zijn, wat mensen waar je op kan bouwen en je kunnen helpen als het wat slechter gaat!

Zorg ervoor dat je onthouden wordt

Dit is het allerbelangrijkste wat je moet doen bij een beurs. Er zijn zo ontzettend veel mensen, dat het heel makkelijk gaat worden om jou te vergeten. Veel mensen, vooral de belangrijke mensen, zullen een hoop mensen tegenkomen die dag. Ze zullen dus alleen de memorabele mensen herkennen, en iets mee willen ondernemen. Het is dus altijd handig om badges te hebben met daarop niet alleen je naam, maar ook je bedrijf. Verder moet je ook wat kaartjes hebben die je uit kan delen, met daarop je naam, bedrijf, e-mail, en uiteraard ook je telefoonnummer. Zo kunnen ze je altijd bereiken, en zullen ze je niet snel vergeten. Natuurlijk moet je ook sociaal indruk maken. Begin altijd met een stevige handdruk, en laat zien dat je niet bang bent om te zeggen wat je denkt. Ben duidelijk in welke richting je het bedrijf wilt nemen, en wat je visie hiervoor is. Zo heb je een grote kans om iemand te vinden die hetzelfde idee met jou deelt, en daarbij graag zou willen helpen!

Zet een duidelijk plan voor jezelf

Waarom ga je naar de beurs toe? Wat is jouw plan hiervoor? Wie wil je aanspreken, en wat wil je daarbij bereiken. Dit zijn allemaal handige vragen die jij aan jezelf moet stellen voordat je hier heen gaat. Je moet een duidelijk doel hebben, en hier hard voor gaan. Als je daar aankomt, met niks voorbereid, zal je al heel snel buiten de boot vallen. Je kan over het algemeen niet van alles wat proberen te regelen. Er zullen een paar dingen zijn, waar jij alle aandacht aan moet geven, en het geregeld moet krijgen. En als je dat van te voren vaststelt, zal dat een stuk makkelijk voor je zijn. Zo zal je binnen no-time de juiste contacten leggen, en zo jouw bedrijf naar de top brengen!