Salarisadministratie van je bedrijf uitbesteden

Als ondernemer wil je bezig zijn met dat waar jij goed in bent: ondernemen. Je wilt al je energie steken in je bedrijf. Je wilt je bedrijf laten groeien en de producten of diensten die je bedrijf levert nóg beter maken. Dat vergt tijd. Tijd die je uiteraard niet wilt besteden aan het voeren van administratie. Daarbij komt dat wanneer je werknemers hebt, je deze ook tijdig van juiste salaris moet voorzien. Een maandelijks terugkerende taak die je veel tijd kost. Het is dan ook niet vreemd dat veel werkgevers ervoor kiezen de salarisadministratie uit te besteden aan een administratiekantoor. Zij zorgen ervoor dat je werknemers op tijd hun verdiende loon ontvangen.

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie is een tijdrovende klus die maandelijks terugkeert. Je moet hiervoor een aantal dingen weten. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe bruto- en nettoploon berekeningen worden gemaakt. Ook moet je jaaropgaven op kunnen stellen en je dient enige kennis te hebben van de complexe regelgeving rondom deze salarisadministratie. Door dit uit te besteden heb je geen omkijken meer naar. Besteed je de salarisadministratie uit, dan profiteer je van nog meer voordelen. Het belangrijkste is natuurlijk de tijdsbesparing die het je oplevert. Tijd die je in je bedrijf kunt steken. Daarnaast ben je bij het uitbesteden van de salarisadministratie aan een ervaren kantoor, ervan verzekert dat het goed gebeurt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken en je kunt ervan op aan dat het kantoor de actuele regel- en wetgeving rondom salarisadministratie kent. Daarnaast heb je met een administratiekantoor achter de arm, altijd een adviseur bij de hand. Heb je vragen over andere administratieve taken, dan kun je altijd bij dat kantoor terecht. Zij kennen immers jouw bedrijf.

De werkzaamheden rondom salarisadministratie

Salarisadministratie omvat meer dan alleen salarissen uitbetalen. Er gaat een hele administratie rondom schuil. Als werknemer ben je verplicht een foutloze salarisadministratie bij te houden. En daarbij is het belangrijk dat je kennis hebt van de actuele regel- en wetgeving. Wanneer je jouw Salarisadministratie in Hoogeveen uitbesteedt aan Administratiekantoor Kroezen & Sieders, zullen zij naast het maandelijks verwerken van de salarissen meer voor je doen. Zo worden arbeidsovereenkomsten door het salarisadministratiekantoor opgesteld, worden loonheffingen nummers aangevraagd en zal het kantoor de maandelijkse loonaangiften voor je doen. Daarnaast kan het kantoor je helpen met pro-forma berekeningen, aanleveren loonjournaalposten, aanleveren loongegevens bij pensioenfonds en verzekeringmaatschappijen en zal het kantoor de jaaropgaven per werknemer en de jaaroverzichten opstellen. Allemaal administratieve taken, waar veel tijd in gaat zitten. Tijd die jij als ondernemer goed kunt gebruiken