Makeover

Op de middelbare school was ik best een magere jongen. Ik was heel erg lang. Ongeveer 1 meter en 95 centimeter. De dokter had vroeger gezegd dat ik wel 2 meter en 5 centimeter zou worden. Ik hoopte van harte dat dit niet zo was. Ik werd nu al liniaal of potlood genoemd. Ik wist op die leeftijd niet hoe ik hier verandering in moest brengen. Ook voelde ik me niet echt gepest, en had ik wel een aantal vrienden. Dit maakte de situatie voor mij in mijn hoofd eigenlijk nog lastiger. Ik wist niet zo goed waar ik verandering in moest brengen. 1 ding was duidelijk, ik moest naar de sportschool. Om de een of andere reden vond ik dit een enge plek. Ik besloot om naar een dure sportschool in mijn dorp te gaan. Hier kwamen eigenlijk alleen maar oude mensen. Dit voelde een stuk veiliger.

Dit werkt niet…

Al snel werd duidelijk dat dit niet goed voor me was. Ik zat eigenlijk alleen maar op de fiets, of buikspieroefeningen te doen. Ik werd hier niet groter en gespierder van. Dit was wel mijn doel. Ik woog op dit moment 70 kilo. Voor iemand van bijna twee meter is dit niet veel.  Ik besloot dat het tijd was om echt wat aan mezelf te gaan doen. Ik begon met drie keer per week naar de sportschool te gaan. Een echte sportschool, waar elke soort sporter rondliep. Dit bouwde al snel uit naar vijf keer per week en hele goede voeding. Na ongeveer twee jaar woog ik 90 kilo. Dit zag er al veel beter uit. Vooral omdat dit veel spier was.

Materiële makeover

Op een dag kwam ik uit de sportschool en liep ik mijn kamer in. Ik keek naar mijn blauwe vloer die ik had uitgekozen toen ik twaalf was en mijn kleine witte bureau. Ik dacht, dit past niet bij wie ik nu ben. Het wordt tijd om een upgrade te doen. Ik kocht als eerst een nieuwe pc. Nu kon ik mijn kleine oude laptop wegdoen. Hierbij vloog ook gelijk mijn oude kleine bureau de deur uit. Ik kocht samen met mijn vader een bureau van donker hardhout. Als laatste kocht ik een laminaat vloer. Hiermee was mijn kamer af. Het voelde veel beter om hierin terug te komen. Dit gaf ook extra motivatie voor het sporten, en hielp me relaxen na het sporten. Ik hoop nu nog steeds om nog meer te groeien. Ik zou graag de 100 kg aantikken.