Kartonnen kokers voor een veilige verzending!

Samen met mijn compagnon heb ik afgelopen jaar een webshop opgezet. Wij verkopen een breed aantal artikelen in meerdere segmenten. Denk hierbij aan wijnen, relatiegeschenken, posters, schilderijen, kunst en artikelen voor in huis. Bij het opzetten van een webshop loop je ongetwijfeld tegen meerdere problemen aan. Een probleem waar wij mee te maken kregen was de verzending van de artikelen. Je wilt natuurlijk dat deze heel aankomen bij de klant en dit leek lastiger dan gedacht. Voordat wij namelijk bij onze huidige verzendwijze door middel van kartonnen kokers uitkwamen, hebben wij meerdere verzendmethodes toegepast. Het lastige was dat wij veel soorten producten verzenden. Hierdoor is het niet mogelijk om één type doos aan te schaffen. Ook werken wij veel met posters, kalenders en affiches. Deze dienen zonder te kreuken bij de klant aan te komen en dit ging niet altijd even makkelijk. Totdat wij dus kartonnen kokers ontdekten. Lees gauw verder en ontdek waarom wij deze kokers van karton gebruiken voor de verzending van de meeste van onze producten!

Kartonnen kokers ideaal voor een veilige verzending 

Het verzenden van dunne, breekbare artikelen of artikelen die snel kunnen verkreukelen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig maken wij nu gebruik van verschillende kartonnen kokers. Dit materiaal is ideaal en makkelijk in gebruik en past bij veel soorten producten. Zo bestaan er ronde kokers, vierkante, driehoekige, trapezium en golfkartons kokers. Voor ieder product dat je wil verzenden, rond, vierkant of langwerpig bestaat er dus een geschikte afmeting. Zelf maken wij gebruik van meerdere kartonnen kokers omdat wij dus ook zoveel verschillende producten verkopen. Zo stoppen wij onze kalenders in een andere koker dan onze posters. 

Het is vaak mogelijk om bij de winkel waar je deze dozen of kokers inkoopt aan te geven naar welke afmetingen je op zoek bent. Zo kunnen zij je perfect helpen bij het maken van de juiste keuze. Zelf kopen wij onze verzenddozen altijd in bij de winkel Vermeij. Zij denken graag met je mee en bieden verschillende soorten verzenddozen en kokers aan in verschillende formaten en kleuren. Zij denken met je mee over de ideale kartonnen koker voor jouw artikelen en hebben jarenlange ervaring in E-commerce verzendingen. Stevigheid, een scherpe prijs en een mooie uitstraling van de dozen staat bij hen hoog in het vaandel. 

Mijn eigen ervaring

De tip die ik je mee zou willen geven is om eerst meerdere kartonnen kokers en dozen te bestellen. Zo kun je zelf een goede onderbouwde afweging maken van welke varianten het best bij jouw behoeftes aansluiten. Ook kun je de klant vragen wat hij of zij vond van de verzending en of de artikelen heel zijn aangekomen. Zo kom je er vanzelf achter welke kartonnen kokers goed passen bij de producten die jij wil verzenden. Succes met het uitvoeren van deze tips!