Internet vergelijken: waar moet je op letten?

Ben jij van plan om binnenkort een (nieuwe) internetaanbieder te kiezen? Dan kan het zijn dat je lang bezig bent met onderzoek doen naar de beste keuze voor jou. Het kiezen van een nieuwe internetprovider is tenslotte niet niets. Zeker tegenwoordig zijn er zoveel verschillende providers en mogelijkheden. Als je er te diep in duikt zit je waarschijnlijk met meer vraagtekens dan toen je begon met uitzoeken. Daarom heb ik hier een aantal dingen op een rij gezet waar je allemaal op moet letten.

Bekijk en vergelijk de prijzen

De prijs kan per provider nogal flink verschillen. Het is daarom goed om hier op te letten als je internet vergelijkt. Je wilt ten slotte niet teveel per maand betalen voor je abonnement. Sommige providers hebben op dat moment een aanbieding lopen waardoor je korting ontvangt. Bijvoorbeeld dat je de eerste 3 maanden 30% korting krijgt op je abonnement. Gelukkig kun je online goed en overzichtelijk zien welke providers welke prijzen en acties aanbieden. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald.

De snelheid van het internet

De snelheid van de verbinding is een van de belangrijkste dingen. Je hebt geen zin in een chagrijnige dochter omdat ze lang moet wachten tot haar favoriete vlog op YouTube is gebufferd. Zorg dus dat je voor een provider gaat met goede pakketsnelheid. Zo hoef je niet zo lang te wachten met het down- en uploaden van bestanden. Dit kan per provider echt flink verschillen. Voor de snelste internetverbinding kun je bijvoorbeeld het beste voor glasvezel gaan.

Contractsduur en voorwaarden

Het is goed om te letten op de duur van het contract en de voorwaarden. Een contract van twee jaar is vaak aanzienlijk goedkoper dan een contract van een jaar. 
Mocht je voor langere tijd tekenen, en ben je van plan om te gaan verhuizen? Dan is het goed om uit te zoeken of je de provider mee kunt verhuizen naar het nieuwe adres. Zit je nog aan een abonnement vast die je niet kunt mee verhuizen? Dan zou je kunnen uitzoeken of je het contract op een andere naam kunt overzetten. Zo kan bijvoorbeeld de nieuwe bewoner van jouw woning de restant van jouw abonnement overnemen.

De beste service

Het is heel fijn als je provider een goede klantenservice heeft. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste hulp krijgt als je met vragen of problemen zit. Lukt het bijvoorbeeld niet om je nieuwe internet te installeren? Dan kan de juiste provider jou telefonisch daarbij helpen. En als je er dan samen alsnog niet uit komt, is het fijn dat ze een van hun experts zo snel mogelijk langs kunnen sturen!

Geef een reactie