Word een pro in thuiswerken!

De eerste week thuis in deze periode voelde misschien nog wel fijn maar hoe meer de weken zich vorderen, hoe meer mensen gaan opzien tegen het thuiswerken. Vooral voor mensen die eigenlijk altijd maar op kantoor werken is het werken vanuit huis een flinke uitdaging. Niet alleen structuur en regelmaat mist maar ook een plekje om na het werk thuis te komen. Het huis dient nu voor zowel werk als privé en dat maakt het lastig voor sommige om deze twee zaken gescheiden te houden. Maar niet getreurd, er zijn gelukkig een aantal dingen die jij kan doen om van jezelf een pro te maken als we het hebben over werken vanuit huis.

Maak een dagelijkse planning

Mensen houden van structuur en regelmaat, hierdoor hebben ze iets om zich aan vast te houden. Structuur en regelmaat zichtbaar maken doe je door middel van het maken van een planning. Veel mensen hebben op hun werk waarschijnlijk een agenda maar een agenda voldoet in deze tijd lang niet altijd. Een agenda is namelijk geen planning. In een agenda worden voornamelijk afspraken genoteerd en deadlines en daarvoor moet je, je agenda ook houden. In een planning zet je uiteraard ook die afspraken en deadlines maar daarnaast voorzie je een planning van nog meer informatie. Zo plan je per dag in wanneer je iets gaat doen, hoe lang je iets gaat doen en hoeveel tijd je ervoor nodig hebt. Door een planning te maken en je hieraan te houden zal het thuiswerken veel effectiever en efficiënter gaan waardoor jij aan het eind van de dag een hele goede werkdag hebt gehad.

Zoek een (online) werkmaatje

Soms heb je iemand nodig die je even motiveer en je een duwtje in de goede richting geeft. Meestal zijn dat je collega’s maar in deze tijden zijn je collega’s niet in de buurt. Om dit probleem te overbruggen heb je een werkmaatje nodig. Een werkmaatje kan een van je collega’s zijn maar dan uiteraard op een gepaste afstand of via online contact of een van je huisgenootjes. Steun en stimuleer elkaar in deze periode van thuiswerken door samen te zitten als jullie gaan werken en elkaar steun, motivatie en advies te geven waar nodig is.

Zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt

Van een HP 301 printer tot notitieblokken van de Hema tot pennen in alle soorten, kleuren en maten, zorg dat je alle benodigdheden die je nodig hebt voor je werk thuis hebt liggen. Dit zorgt ervoor dat je gewoon door kunt blijven gaan met je werk zonder afgeleid of uit je concentratie gebracht te worden. Een goed begin is het halve werk zeggen ze ook wel eens en voorbereiding is dit goede begin.