Hoe kun je beter vindbaar worden in Google?

Als je een onderneming hebt wil je natuurlijk goed gevonden worden. Het is belangrijk dat als klanten op zoek zijn naar jouw producten of diensten ze deze snel en makkelijk kunnen vinden. En dit zoeken van consumenten begint natuurlijk op het internet via zoekmachines (in veel gevallen Google).

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Om beter gevonden te worden in Google is het belangrijk dat jouw website goed toegankelijk (of geoptimaliseerd) is voor Google. Als het voor de zoekmachine heel moeilijk is om door je website te navigeren of het niet duidelijk is wat je verkoopt zal dit voor consumenten natuurlijk ook erg moeilijk zijn. SEO (search engine optimization) specialisten houden zich hier constant mee bezig. Zij proberen zo goed mogelijk te doorgronden hoe de algoritmen van Google in elkaar zitten. Als je dit weet zou je namelijk kunnen bedenken wat je kan optimaliseren om de zoekmachines zo goed mogelijk te bedienen.

Welke factoren zijn er?

Maar welke factoren zijn nu belangrijk zal je denken? Er wordt vaak gezegd dat er meer dan 200 verschillende factoren zijn die Google gebruikt om de waarde van jouw pagina voor de zoeker te bepalen. We zullen hier dus niet te diep op ingaan, want dan zijn we nog lang niet klaar… Belangrijk is vooral om te weten dat er grof gezegd twee soorten zijn, namelijk: on-page factoren en off-page factoren. On-page zijn alle factoren die zich op jouw website bevinden, zoals de content en de inrichting hiervan. Off-page factoren zijn dingen die buiten jouw website om gebeuren, zoals welke websites er naar jou linken en wie er allemaal over jou schrijft.

Conclusie

Wil je dus beter vindbaar worden in Google dan zal je jouw online marketing activiteiten zo goed mogelijk moeten afstemmen op al deze factoren. Dit is een hele klus en voor een leek vaak erg moeilijk. Ben je dus niet helemaal thuis in de online marketingwereld zoek dan hulp! Er zijn veel online marketing bureau, zoals bijvoorbeeld Dutch Blue die je kunnen helpen met jouw vraagstukken. Doe hier beroep op en laat je bedrijf lekker doorgroeien!