Het kopen van een Dell refurbished laptop

Als je op zoek bent naar een refurbished laptop van het bedrijf Dell, zul je deze niet zomaar overal kunnen vinden. De laatste laptops zijn vaak erg duur om aan te schaffen. Als jij het geld voor een laptop op dit moment niet hebt, dan zijn er ook nog andere opties.  

Een Dell refurbished laptop aanschaffen

Bij het kopen van Dell refurbished laptops zal er voordat ze verkocht worden vaak eerst een uitgebreide controle plaatsvinden. Hierdoor kan je een stuk betere kwaliteit verwachten dan wanneer je hem bij een particulier koopt. Verder zijn de laptops voorzien van een schone en legale installatie van het Windows besturingssysteem. Hierdoor zul je zelf niet nog een besturingssysteem hoeven aanschaffen en/of installeren. 

Het kopen van een tweedehands laptop 

Als je van plan bent om een al gebruikte laptop te kopen, is het verstandig om op een paar punten te letten. Als je kiest voor een tweedehands laptop, dan kost dat je in eerste instantie minder geld. Echter, op de lange termijn hoeft dat niet per se zo te zijn. Let bij het kopen dus erg goed op het type laptop dat je koopt. Kijk daarom eerst naar wat je voor dezelfde prijs op dat moment nieuw kunt kopen in de winkel. Als de kwaliteit van de laptops vergelijkbaar is met elkaar, dan is het slimmer om een nieuwe laptop te kopen.

Bij het kopen van een laptop is het belangrijk dat je er op let of er een besturingssysteem bij zit. Soms kan het zo zijn dat deze niet meer op de computer zit of dat die al erg oud is. Er zijn bijvoorbeeld oudere laptops met Windows, het besturingssysteem van Microsoft die aan een nieuwe versie toe zijn. De besturingssystemen 7 en 8 zijn nog te gebruiken, maar  Windows Vista en vooral Windows XP zijn inmiddels erg verouderd. 

Let op de garantie

Zeker als je een relatief nieuwe laptop koopt van iemand, is het belangrijk dat je goed weet wat voor garantie je hierop hebt. Bij een tweedehands laptop die je van een particulier koopt, zal er over het algemeen geen garantie meer op zitten. Bij een winkel zit er wel vaak garantie op, ook als je hem tweedehands koopt. Je kunt voor een relatief goedkope aankoop best wel eens een gok nemen met de garantie. Als die dan kapot gaat of er is iets mee, dan kost het niet veel om te laten repareren.

Geef een reactie