Gevolg van hoger in Google

hoger gevonden worden

Waarom is het belangrijk dat je website hoog in de zoekresultaten van Google terechtkomt? We zullen zien dat hoger gevonden worden met meer frequentie. We gaan daarbij uit van een commerciële website.

hoger gevonden worden

Doel van een website

Het doel van een commerciële website is het genereren van omzet voor je bedrijf. Daarom wil je veel bezoekers aan je website hebben. De inhoud en structuur van je website dienen er dan voor te zorgen, dat bezoeken leiden tot het verkopen van producten en/of diensten. Maar dat heeft weinig meer met Google te maken.

Hoe wordt gezocht

Het web is een zeer belangrijke bron van informatie geworden door de vele websites. Om informatie op het web te vinden, wordt door zoekers een zoekmachine gebruikt. Google is daarvan verreweg de grootste. Opdat zoekers jouw website in zoekresultaten tegenkomen, dient je website voldoende hoog daarin te eindigen. Logischerwijs begint een zoeker bij de eerste pagina met zoekresultaten en zal dan hier en daar op een link klikken om de bijbehorende website te bezoeken. Die zoeker gaat daar niet eindeloos meer door. Als je website niet bij de eerste 40 zoekresultaten staat, dan wordt de kans snel kleiner dat je website wordt bezocht. Hoger is gevonden worden met meer frequentie.

Relevantie

Je website hoeft niet (hoog) in de zoekresultaten te verschijnen, als die geen relevantie heeft voor de zoekopdracht van de zoeker. Anders vanzelfsprekend wel. Als je tekst van je website goed weergeeft, waar je bedrijf zich mee bezighoudt, dan is het verder de functie van de zoekmachine om de websites te tonen die het beste aansluiten bij een zoekopdracht. Dat is in het belang van iedereen. Als bezoekers heel kort op je website blijven, dan kan dat drie redenen hebben. Ten eerste kan de zoekmachine zijn werk niet goed doen. Ten tweede kan je website niet voldoende duidelijk zijn over je aanbod en daardoor heeft de zoekmachine een onjuist beeld daarvan. Ten derde kan je website relevant zijn, maar weinig uitnodigend zijn voor de bezoeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *