Facebook Shops dé nieuwe marketingtool

Er komen steeds meer nieuwe social media marketing mogelijkheden. Facebook Shops is daarbij toegevoegd, dat bij kan dragen aan de e-commerce van jouw bedrijf. Het is zeer geschikt voor (klein) bedrijven om op een laagdrempelig manier hun e-commerce uit te breiden of te integreren in jouw social media marketing.

Wat is Facebook Shops?

Facebook Shops is de nieuwste feature van Facebook die bedoelt is voor consumenten die nieuwe producten en merken kunnen ontdekken op het facebook platform. Potentiële afnemers vinden de shops via een Facebook of Instagram pagina, stories of advertenties. Het opzetten van een Shop is vrij simpel en gratis. Zo maakt Facebook het mogelijk voor bedrijven van welke omvang dan ook een online business te starten of te continueren.

Steeds meer bedrijven hebben het moeilijk in de COVID-19 periode en hebben belang bij goede social media marketing. Door de introductie van Facebook Shops als mogelijke social media marketing tool, kan dit veel bedrijven helpen. Het werkt erg eenvoudig zodra er producten worden toegevoegd, wordt er automatisch een catalogus aangemaakt. Daarnaast kan je de Shop een eigen look and feel geven.