Drie tips om efficiënt thuis te werken

Door de huidige situatie en de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus, moet een groot deel van Nederland nu thuis werken. Hoewel het sommige mensen erg goed bevalt en ze genieten van hun vrijheid, kan het ook best een grote uitdaging zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het iets makkelijker voor jezelf te maken. In deze blog lees je drie tips hierover. 

Kies een vaste werkplek

Als je thuis werkt, is het verleidelijk om je werkzaamheden te verplaatsen naar een comfortabele plek zoals de bank of zelfs je bed. Dit doet ten eerste natuurlijk niet veel goeds voor je houding en ten tweede zal je hier ook minder geconcentreerd kunnen werken. Bovendien wordt het hierdoor moeilijk om je privéleven en werkleven gescheiden gehouden, terwijl deze scheiding normaal heel duidelijk is. Om deze scheiding er toch een beetje in te houden, is het aan te raden om een vaste werkplek te maken. Kies een plek in het huis waar je goed kan zitten, bijvoorbeeld aan de eettafel of aan een apart bureau in een andere kamer. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden hier hebt liggen en werk elke dag aan deze plek. Zo wen je aan deze nieuwe werkplek en voelt het al snel als je bureau op kantoor! 

Zorg dat alles werkt

Wat veel mensen ook ervaren tijdens het thuiswerken, is dat ze veel problemen hebben met alle technologie die hierbij komt kijken. De ene keer is de internetverbinding niet goed genoeg voor een videogesprek en de andere keer is de oplader van je laptop weer kapot. Een goede tip is om eens even een middag in het weekend te spenderen aan het oplossen en uitzoeken van al dit soort problemen. Neem even tijd voor een macbook batterij vervangen of een wifirouter resetten. De maandag erna zal je heel blij zijn dat alles weer werkt en je lekker efficiënt aan de slag te gaan. 

Hou je aan je vaste schema

Wat erg belangrijk is als je thuis gaat werken, is dat je je zoveel mogelijk aan je oude werkritme moet houden. Ga dus niet nog na etenstijd je mail lezen, want op kantoor zou je dit hoogstwaarschijnlijk ook niet doen. Probeer bijvoorbeeld ook je vaste lunchtijd aan te houden, want zo lijkt je situatie het meest op de situatie hiervoor. Hierdoor voelt dit thuiswerken meteen een stuk natuurlijker en normaler aan en kom je zo weer in je oude en goede ritme.