De voordelen van kunstgras

Veel mensen zweren bij echt gras in hun tuin. Toch maken steeds meer mensen de overstap naar kunstgras. Waar kunstgras voorheen alleen zijn intrede maakte op talloze sportvelden, waait de trend steeds meer over naar de thuisomgeving. Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras, maar er is nog een enorme grote groep die de overstap kan maken. Veel mensen wachten altijd eerst even de ervaring van bekenden af voordat ze kunstgras laten aanleggen. Er hangt toch nog een flink stigma om het kunstgras heen en de natuur van mensen is dat ze een beetje overtuigd moeten worden voordat ze overstag gaan. Ben jij nou benieuwd naar de verschillende vormen die kunstgras te bieden heeft? Of vraag je je af of er bijvoorbeeld kunstgras voor je balkon een optie is? Lees dan mijn blog over de voordelen van kunstgras. Ik hoop dat je na het lezen hiervan overtuigd bent om kunstgras te nemen! 

Onderhoudsvrij en milieuvriendelijk

Het grootste voordeel van kunstgras zal je niet verbazen, het is namelijk onderhoudsvrij. Nooit meer wekelijks achter de grasmaaier stappen om je grasveld te maaien en ook nooit meer die vervelende kantjes bijknippen. Eenmaal het kunstgras laten aanleggen en je kunt de komende 10 tot 20 jaar zeker vooruit. Wat veel mensen tegenhoudt is dat kunstgras het niet haalt bij echt gras. Toch is kunstgras tegenwoordig zo goed gemaakt dat het in sommige gevallen niet meer van echt gras te onderscheiden is. Iets dat eruit ziet als echt gras, maar geen onderhoud nodig heeft, dat klinkt toch heerlijk? Daarnaast is kunstgras ook nog eens heel milieuvriendelijk. Het onderhoud wat je niet hoeft te plegen heeft bewezen aanzienlijke voordelen voor het klimaat op te leveren. 

Het gras is groener aan de overkant

Voor veel mensen is de grasmat bij de buren altijd groener. Je kent het wel, een paar weken in het jaar ziet je grasmat er piccobello uit. Maar als er eenmaal wat slechtere weersomstandigheden zijn geweest, dan is de groene kleur van jouw grasmat maar moeilijk te ontdekken. Een grasmat vol gaten of bruin van de modder, daar ga je niet lekker met een hapje of drankje bij zitten. Bij kunstgras zul je hier geen last van hebben, het gras zal altijd groener blijven dan bij de buren. Of als jouw buren ook kunstgras hebben dan zal het gras even groen zijn, maar het gras zal in ieder geval nooit meer op een andere plaats groener zijn. Overtuigd? Leg dan snel kunstgras aan!