De toegevoegde waarde van een SEO tool zoals SEMrush

SEMrush is één van de meest bekende en langst bestaande SEO tools van dit moment. Als jij een website hebt, dan heb je vast gehoord van SEO of zoekmachine optimalisatie. Dit is een verzamelnaam voor een reeks methoden die je op je website toepast om hoger te eindigen in de zoekmachine resultaten. En dat betekent natuurlijk dat je pagina’s beter zichtbaar worden en meer verkeer aantrekken. Ga je zelf aan SEO werken, dan is een goede tool onmisbaar. Deze helpen je bij het optimaliseren van je pagina’s en geven je waardevolle informatie over je eigen prestaties en die van je concurrenten.

SEMrush en andere SEO tools

Een goede SEO tool zoals SEMrush helpt je bij het uitvoeren van een verscheidenheid aan SEO taken.

  • Er is een tool waarmee je een zoekwoordenonderzoek kunt uitvoeren en de posities van jouw zoekwoorden monitort.
  • Een SEO tool heeft een module waarmee je het aantal backlinks dat je hebt bekijkt, waarmee je toxic backlinks kunt aanwijzen en backlinks kansen kunt grijpen.
  • Je kunt een audit laten uitvoeren van je website om te zien waar de knelpunten liggen op het gebied van SEO en om je voortgang te meten.
  • Je analyseert wat je concurrenten doen, welke backlinks zij hebben en waar zij nog kunnen verbeteren.

Waarom is een tool belangrijk?

SEO is niet iets wat je één keer aanpakt en wat daarna klaar is. Het is een methode die constant moet worden uitgevoerd en waarmee je constant aan het verbeteren bent. Een SEO tool helpt je niet alleen om de juiste veranderingen uit te voeren, maar ook om te monitoren wat het resultaat is en om direct in te springen wanneer nodig. Daarnaast geven ze je een kijkje in de keuken van je concurrenten zodat je kunt zien waar jij een voorsprong kunt nemen. Dit alles geeft je de kans om hoger in de zoekmachine resultaten te komen en daar de vruchten van te plukken.

Wat is SEMrush?

SEMrush is mogelijk de meest bekende SEO tool van allemaal. Het is zeker een tool die al bijzonder lang bestaat. SEMrush is niet gratis, maar voor een relatief laag bedrag per maand krijg je erg veel terug. Het programma bestaat uit vier toolkits waarmee je aan linkbuilding werkt, waarmee je zoekwoordenonderzoek doet, waarmee je je huidige rankings kunt bekijken, waarmee je je concurrenten analyseert en waarmee je aan SEO techniek werkt. Daarnaast helpt SEMrush  je met SEA, je sociale media campagnes en content marketing. 

De juiste tool voor jou

SEMrush is een bijzonder complete tool en behalve dat heb je eigenlijk weinig nodig als je aan SEO wilt gaan werken. Er zijn ook een aantal andere tools waaruit je kunt kiezen en die keuze hangt af van wat je wilt betalen en van welke functionaliteiten je nodig hebt. Ga dus altijd op zoek naar een geschikte tool voor jouw SEO werkzaamheden en je hebt alle ondersteuning om van jouw pagina’s een succes te maken. Of kies ervoor om je SEO uit te besteden!

Geplaatst in SEO

Geef een reactie