Bezig zijn met verkeer

Het maakt niet uit of je dagelijks op de weg rijdt of dat je met het openbaar vervoer gaat of eigen vervoer hebt. Je komt eens in de zoveel tijd wel eens een verkeersregelaar tegen. Deze bikkels moeten door weer en wind werken en regent het in Nederland een keer niet, dan vallen de mussen met 30+ graden nog net niet van het dak. Welk type weer het ook is, een verkeersregelaar zul je altijd in zijn fluoriserende jas zien lopen. Barre weersomstandigheden of niet, veiligheid gaat voor alles en daarom moet een verkeersregelaar altijd goed gezien worden. Het kan zelfs gezegd worden dat verkeersregelaars een beetje de stille helden van het verkeer zijn. Hoe vaak komt het wel niet voor dat zij ervoor zorgen dat na een ongeluk al het verkeer weer in goede banen wordt geleid. Benieuwd naar de werkzaamheden van deze stille helden? Lees dan verder!

Soorten verkeersregelaars

Bij een verkeersregelaar heb je al gauw het idee dat er slechts één soort van is. Toch is het tegenovergestelde waar, er is meer dan één soort verkeersregelaar die allemaal hun eigen specialiteit hebben. De beroepsverkeersregelaar is de meest bekende hiervan. Deze zie je na ongelukken, drukke punten of andere tijdelijke verkeersmaatregelen die in goede banen moeten worden geleid. Daarnaast heb je ook nog transportbegeleiders die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van lange, hoge en brede transporten. Voor deze twee soorten verkeersregelaar moet je respectievelijk 18 en 24 jaar zijn. Verder heb je evenementenverkeersregelaars die bij bijvoorbeeld festivals en sportwedstrijden het verkeer de goede kant ophelpen. Als laatste heb je verkeersbrigadiers, dit zijn de helden die fungeren als oversteekhulp voor diegenen die dit nodig hebben. Voor de laatste twee moet je respectievelijk 16 en 10 jaar oud zijn. Verschillende soorten en verschillende leeftijden, maar je kunt al heel jong beginnen. Wellicht het begin van een passie?

De voordelen van het werk

Door als verkeersregelaar te werken, maak je gebruik van een mooi aantal werk-voordelen. Je bent bijvoorbeeld altijd in de buitenlucht aan het werk en bij de leukste evenementen. Mensen hebben altijd zin in een evenement en zijn altijd wel in voor een grap of een praatje. Ook heb je een enorm verantwoordelijke baan. Het verkeer in goede banen leiden zorgt er niet alleen voor dat ongelukken worden voorkomen, er kan ook een hoop frustratie worden voorkomen. Zonder de begeleiding van een regelaar zal het al heel gauw in de soep lopen!