Baan aangeboden in het ziekenhuis

Nadat ik mijn coschappen had gelopen in het ziekenhuis. Zei mijn supervisor destijds dat alle medewerker mij zo prettig vonden werken. Ze waren erg blij met mij. Ik kon goed omgaan met de patiënten en de collega’s waar ik mee werkte. Ook waren ze onder de indruk van mijn precisie waarmee ik opereerde. Ze zeiden dat ze mij een baan aan wilden bieden. Dat ik wanneer ik klaar was met studeren ik kon gaan werken bij ze. Het maakte ze niet uit wanneer ik kwam als ik maar bij hun kwam werken. Ik was hier heel erg vereerd door. Ik heb bij ze in het ziekenhuis een hele goede tijd gehad. De chirurgen hebben mij heel veel geleerd en voorbereid op het echte werk. Door hen kan ik nu zelf opereren. Ook hebben ze mij veel bijgebracht met betrekking tot het omgaan met patiënten. Hoe je het best slecht nieuws gesprekken kan voeren. Hoe patiënten in elkaar zitten en hoe ik ze het best kan informeren met informatie die voor hen te begrijpen is. Door bijvoorbeeld zo min mogelijk moeilijke medische termen te gebruiken en ze zo duidelijk mogelijk de boodschap te geven.

Werken in het ziekenhuis

Nadat ik mij diploma had gehaald en ik mocht gaan werken als chirurg. Ben ik gaan solliciteren bij het ziekenhuis waar ik mijn coschappen had gelopen. Mijn sollicitatie was met supervisor van destijds. We hebben het vooral gehad over wat ik gedaan had nadat ik coschappen bij ze had gelopen. Hij vertelde me gelijk dat ik aangenomen was. Hij was eigenlijk vooral benieuwd hoe het nu met mij ging en wat ik in de tussentijd had uitgespookt. Het was een heel open en leuk gesprek. Die week erna mocht ik al gelijk beginnen. Ik werd wel eerst nog ingewerkt. Maar hierna kon het echte werk beginnen. Ik ging eerst werken in een team van chirurgen. Hier leerde ik nog meer van andere chirurgen. Eerst mocht ik steeds de operatie afmaken door iemand weer dicht te hechten. Later mocht ik steeds meer opereren tijdens de operatie. Een paar jaar hierna mocht ik uiteindelijk mijn eigen operaties gaan leiden en mijn eigen patiënten behandelen. Dit vind ik geweldig. Hiervoor had ik al die jaren gestudeerd.

Ochtendroutine

Omdat ik werkzaam ben als chirurg heb ik vaak ochtend en avonddiensten. Ik zelf vind het fijn om ochtenddiensten te draaien, dus ik heb vaak ochtenddienst. Dan moet ik vroeg opstaan om op tijd in het ziekenhuis te zijn. Vaak wil ik dan nog even het nieuws kijken op de televisie. Alleen mijn televisie hangt in de zithoek en in de ochtend heb ik vaak haast en zit ik aan de eettafel te eten. Daarom heb ik een TV beugel gekocht. Hiermee kan ik de televisie draaien, zodat ik het nieuws kan zien terwijl ik ontbijt aan tafel.