inbouwspots

5 manieren om uw nieuwe badkamer een luxe uitstraling te geven

Bent u uw oude badkamer helemaal zat en wilt u het eens een goede upgrade geven? Dit is volkomen begrijpelijk, maar kan soms als een grote opgave gezien worden. Dit is dan ook de reden dat veel mensen het uitstellen. Als het iets is wat u al een tijdje wilt en inderdaad altijd uitstelt? Dan zeg ik: het is tijd! Wanneer u de juiste vakmensen ingehuurd, kan de badkamer binnen een week of zelfs een paar dagen getransformeerd zijn. Als de juiste mensen zijn ingehuurd, kan het leukste gedeelte beginnen: het stijlen. Hieronder geef ik 5 tips hoe u uw badkamer een luxe uitstraling, maar ook luxe voordelen kan geven

Het kiezen van de juiste wastafel

Hierbij is het belangrijk om te kijken naar hoeveel ruimte u hiervoor beschikbaar heeft en welke dingen in de badkamer prioriteit hebben om veel ruimte te krijgen. Heeft u namelijk niet zo veel ruimte, maar is een wastafel met twee wasbakken wel heel belangrijk voor u dan moet u comprimeren en andere dingen of meubels in uw badkamer minder ruimte gunnen. Bij een wastafel komt natuurlijk ook opbergruimte. Denk bij het kiezen van deze opbergruimte goed en realistisch na over hoeveel opbergruimte u nodig heeft, wanneer veel spullen los in de badkamer slingeren doet het al gauw af van de luxe sfeer.

De afwerking van de muren

Waar vroeger de muren van badkamers eigenlijk altijd betegeling hadden kunt u tegenwoordig ook kiezen voor stucwerk. Dit ligt voornamelijk aan uw eigen smaak, maar denk ook aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om half om half te doen. Dit kan een luxe maar ook wel over nagedacht effect geven. Zo kunt u met verschillende stijlen spelen en kiezen voor een mooie combinatie. 

De douchecabine 

De douche is toch wel een van de belangrijkste dingen in een badkamer. Het kan al snel toonaangevend zijn. kiest u voor een douche met een gordijn, dan kan dit een hele andere sfeer geven dan wanneer u kiest voor een glaze moderne douchecabine, deze heeft dan ook een veel luxere uitstraling. 

Het juiste licht 

Voor een luxe uitstraling is het licht van groot belang. Zo zijn er verschillende soorten lichtinstallaties waar u voor kunt kiezen. U kunt kiezen voor inbouwspots. Wanneer u voor inbouwspots kiest, dan is het heel handig om hier ook gelijk een dimmer op te zetten. Het is natuurlijk leuk om een gezellige sfeer in de badkamer te creĆ«ren i.p.v. hard wit licht. Daarnaast is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om een spiegel aan te schaffen met ingebouwd licht erin. Deze spiegels hebben ook een verwarmingselement, waardoor de spiegel niet kan beslaan.