4x cadeaus voor de echte dierenliefhebber

Is jouw oom gek op dieren en binnenkort jarig, of verdient het lieve kattenvrouwtje uit de straat een leuk presentje? Dan hoeft een cadeau vinden helemaal niet moeilijk te zijn. In deze blog geef ik je misschien wat inspiratie voor een cadeau voor ieder die van dieren houdt.

1. Een wildcamera

De echte dierenliefhebber doe je absoluut een groot plezier met dit cadeau. Een wildcamera filmt dieren zonder dat ze het doorhebben. Ze worden dus niet gestoord terwijl ze rustig hun leven leiden, maar je kunt ze tegelijkertijd wel heel mooi bekijken. De camera kan opgehangen worden en zo worden dieren, die zich rond het huis bevinden, dag en nacht in hoge kwaliteit gefilmd. Meer zin in avontuur? De camera kan uiteraard ook meegenomen worden naar het bos bijvoorbeeld. Heel stilletjes wachten tot de camera de mooiste shots maakt.

2. Persoonlijk

Dit cadeau is heel simpel maar gaat hoe dan ook gewaardeerd worden door de ontvanger. Geef de persoon een product met het hoofd van zijn/haar huis- of lievelingsdier erop! Je kunt het haast zo gek niet bedenken. Shirts, tassen, sleutelhangers, mobielhoesjes, broodtrommels, het kan allemaal. Als je een beetje handig bent zou je dit zelf kunnen proberen te maken. Ben je nou geboren met twee linkerhanden? Geen stress, er zijn op het internet zat sites te vinden die jouw cadeau kunnen verwezenlijken.

3. Dagje uit

Soms is een ervaring cadeau doen nog leuker. Al helemaal als je het samen kunt beleven. In Nederland zijn er verschillende boerderijen en instanties die dieren opvangen. Denk aan afgekeurde politiehonden en gepensioneerde circus dieren. Zij komen op een plek terecht waar goed voor ze gezorgd wordt. Als het goed is, is de grootste dierenvriend geen fan van dierentuinen, gezien de oplsuiting en het show imago van de dieren. Een zorgboerderij daarentegen is de ideale plek om te knuffelen en te kijken naar de dieren. Je zou ook een hondenasiel kunnen bezoeken. Vaak mag je de honden hier vrijwillig uitlaten. Ga gezellig langs en geniet van de lieve beestjes. Jouw verwante dierenvriend blij, de dieren zeer zeker ook!

4. In één adem uit

Als je een klein cadeautje wil geven zou je een tijdschrift over dieren cadeau kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan Wildlife, Roots of Wild van Freek. Heb je iets meer te besteden? Maak er dan een abonnement van! Hoe leuk is het dat diegene, elke keer als het tijdschrift op de mat valt, aan jou moet denken. Een jaar lang aan dierenfeitjes, foto’s en verhalen.